Verkiezingsprogramma van de VVD voor de periode 2022-2026

Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de lokale VVD voor de periode 2022-2026.

Dit programma is samengesteld door de input van talloze inwoners en ondernemers, jong en oud, uit alle hoeken van onze gemeente. De VVD is langs de deuren geweest, heeft in Zoomsessies en op straat honderden mensen gesproken om tot een programma te komen dat niet alleen van ons, maar vooral van jullie is. We kregen een hoop te horen.

Er is de afgelopen jaren veel gerealiseerd en goed gegaan, dingen die we moeten koesteren. Inwoners waarderen de vele woningen die zijn gebouwd of in de planning staan, de investeringen in een mooie openbare ruimte en de bouw van talloze voorzieningen, zoals sportaccommodaties, de historische scheepswerf en het parkeerterrein Singelweg. Maar inwoners zeggen ook: los een aantal problemen in onze buurt en onze wijk op. Daar luisteren we heel goed naar.

Zo doen we er alles aan om Edam-Volendam sterk uit de coronacrisis te laten komen door meer mogelijk te maken. Als het aan de VVD ligt worden de ‘tijdelijke’ horecaterrassen waar het kan permanent en zetten we ons in voor zo laag mogelijke belastingen. Ook zorgen we dat ondernemers meer kansen krijgen om gezellige, authentieke evenementen en activiteiten te organiseren in de centra.

We gaan zorgen dat starters en senioren makkelijker aan een woning kunnen komen. Door veel te bouwen, maar ook door het beschikbaar stellen van startersleningen voor jonge mensen die geen hypotheek kunnen krijgen en door het tegengaan van huisjesmelkers.

Daarnaast doen we er alles aan om te zorgen dat inwoners zich weer veilig voelen in hun wijk. De overlast zoals in het Middengebied en de Singelwijk wordt met effectieve maatregelen aangepakt, zoals boetes voor ouders van overlastgevende jeugd, preventief fouilleren, groeps- en gebiedsverboden en het strafbaar maken van straatintimidatie. Verkeersgebruikers die veel te hard door de straten scheuren worden steviger aangepakt.

Maar bovenal: we blijven luisteren. De politiek moet benaderbaar en zichtbaar zijn. Niet alleen als het gaat om de grote vraagstukken, maar juist ook de kleine problemen in jouw wijk. We hebben hier de afgelopen jaren al veel voorbeelden van laten zien – denk aan het VVD-plan voor versoepeling van terrasregels of de strijd tegen ganzenoverlast in de polder – maar we blijven dit onverminderd doorzetten.

Als u na het lezen van het verkiezingsprogramma nog vragen of opmerkingen voor ons heeft, kunt u ons dit altijd laten weten via info@edamvolendam.vvd.nl. Uw stem gaat het verschil maken in maart. We hopen op uw vertrouwen.