Agrarische sector

  1. De VVD stelt de schade en effecten van de ganzenoverlast en de strenge regels van de provincie Noord-Holland aan de orde.

  2. Overpopulatie van ganzen moet worden voorkomen om de grote schade voor agrariƫrs en de verdrijving van de weidevogels tegen te gaan. Tevens dient er voldoende budget te zijn om de enorme schade te vergoeden (Faunabeheer/Provincie N-H)

  3. Agrariƫrs goed laten ondernemen en overlast van landbouwvoertuigen door woonwijken beperken door landbouwvoertuigen beperkt toe te staan op de N244.

  4. De VVD wil vanwege de veiligheid en leefbaarheid, een beperking van gewicht en de omvang van agrarisch verkeer binnen de bebouwde kom.

  5. Behoud van het veenweidegebied; geen vernatting, natuurontwikkeling of transitie van agrarische gronden, zoals teelt van lisdodde.

  6. Wij bieden agrarische ondernemers de ruimte om nevenfuncties uit te voeren, die geen beperkingen en/of overlast opleveren voor omliggende agrarische bedrijven, zoals kamperen bij de boer, Bed & Breakfast, een kinderopvang, een kaasmakerij, winkel of museum, een theetuin of boerengolf.