Tieners laat je horen!

Eén van mijn speerpunten betreft de jeugd. Met name de jeugd van 12 tot 18 jaar. Er wordt vaak óver jullie gesproken en niet met jullie. En stemmen mogen jullie nog niet. Ik hoor klachten over wifi, als basisvoorwaarde, als er wat wordt georganiseerd. Ook de muziek zelf kunnen bepalen.

Sommigen zijn enthousiast over wat er kan en gebeurt, maar anderen juist helemaal niet. Het organiseren van activiteiten voor én door de jeugd is daarom een belangrijk punt voor de VVD en een persoonlijk speerpunt.

Er zijn ook goede voorbeelden, maar er speelt veel meer. En soms gaat ook ronduit mis. Er zijn veel zorgen, bij ouders, bij tieners zelf en ook bij horecaondernemers. We horen de verhalen over excessen, meesmokkelen van alcohol, uit de hand gelopen zitjes, verstopte en ingegraven drank, hangplekken, ook in leegstaande gebouwen, waar dingen gebeuren die niet acceptabel zijn.

Dat het niet altijd goed gaat, bleek recent weer met het Full Moon Project in de AMVO. We kregen er een verontrustende brief over, over drugsgebruik en het toelaten en schenken van alcohol aan (te) jonge bezoekers. Uit navraag bleek dat er ook diezelfde avond gecontroleerd was, wat de moeilijke situatie kenmerkt. Simpele oplossingen zijn er niet.

Na de verkiezingen, bij de coalitievorming, maken politici weer allerlei afspraken die ook de jeugd van 12 tot 18 jaar raken. Denk bijvoorbeeld aan onderwijs, sport, alcohol, drugs, openbaar vervoer, veilige fietsroutes, subsidies en (het ontbreken van) vermaak dat aansluit bij een groot deel van de jeugd. Er wordt door politici vaak gesproken óver de jeugd, maar niet mét de jeugd. De VVD staat daar anders in. Daarom hebben we onder meer contact gezocht met de Triade, het Don Bosco College en CBW.

We vragen jullie, de tieners, ook rechtstreeks naar jullie mening. Het begint met luisteren, want anders doet de gemeente misschien de verkeerde dingen.Ik hoor graag van jullie zelf wat jullie wel en niet willen en kunnen; 

  • Wat moet de gemeente absoluut verbeteren?
  • Wat ontbreekt?
  • Wat moet de gemeente juist níet doen?
  • En wat kunnen en willen jullie zelf doen?
Laat je horen! Stuur een mailtje naar WimRunderkampVVD@gmail.com.Laat het weten, bespreek het met je vriend(inn)en, verspreid dit verzoek. Hoe meer we horen, des te meer we kunnen meenemen als er straks, na de verkiezingen op 18 november, weer wordt onderhandeld.