Plan Maria Goretti gaat door: Senioren woningen, sociale huur en nieuwe Gymsporthal voor St. Mauritius en De Beukers

Donderdag 17 september was een bijzondere avond voor veel sportief en maatschappelijk betrokken organisaties in onze gemeente. De plannen voor herontwikkeling van het Maria Goretti complex in Volendam hebben met de goedkeuring van een voorbereidingskrediet groen licht gekregen van de gemeenteraad.

Aanvankelijk zette de politiek nog inhoudelijke en financiƫle vraagtekens, maar na een aangenomen voorstel van Emile Karregat van de VVD (i.s.m. wethouder Kes) was de kou voor de meeste partijen uit de lucht. Dat betrof een extra besluit om de uitwerking van de plannen later in de raad ter goedkeuring voor te leggen.

Naast verplaatsingen van bestaande activiteiten naar andere locaties en de bouw van sociale- en seniorenwoningen dichtbij het centrum in Volendam komt er ook een nieuwe Gymsport hal voor de verenigingen St. Mauritius en De Beukers. Beide verenigingen kijken reikhalzend uit naar de realisatie van de hal. Op de verschillende huidige locaties zijn beide verenigingen uit hun jasje gegroeid. In de nieuwe hal kunnen ze straks hun aanbod van dans, gym en turnen op een professionele manier voortzetten en laten groeien. Al met al een prima uitbreiding van de voorzieningen in de gemeente. De VVD complimenteert alle betrokkenen voor de geleverde prestatie.