De Zeesluis Edam gaat en blijft open voor voetgangers en fietsers!

De Zeesluis Edam moest dicht voor voetgangers en fietsers, tot ontsteltenis van velen. Het Wandeloverleg Noord-Holland vroeg om openstelling. Het dagelijks bestuur van HHNK vond de sluis echter veel te gevaarlijk. Ook al is er in tientallen jaren nog nooit een ongeluk gebeurd. Dit is doorgeslagen regeldrift, wat betreft de VVD.

100% veiligheid is een illusie en mensen kunnen zelf wel inschatten of ze 2 km zullen omlopen/fietsen of dat ze de sluis verantwoord kunnen oversteken.

De VVD heeft zich mede ingezet voor het openhouden van de sluis. Het College van Dijkgraaf & Hoogheemraden van HHNK heeft woensdagavond de motie overgenomen, die werd ingediend door onder meer Dorèthy van den Heuvel (ook VVD-raadslid in Zeevang en kandidaat raadslid voor de VVD in Edam-Volendam bij de verkiezingen van 18 november). Er zal positief worden gereageerd op het verzoek van het Wandeloverleg.

 

De Zeesluis Edam gaat dus open en moet open blijven! Er worden geen hekken om het sluiscomplex geplaatst. Wel worden mogelijk nog eenvoudige beschermingsmaatregelen getroffen en worden mensen gewezen op hun eigen risico. Een mooi succes, bereikt door samenwerking. Veel toeristen en natuurlijk fietsers en voetgangers uit eigen regio zullen hier veel plezier van houden!