VVD roept gemeente op om markt te laten organiseren voor lokale ondernemers

Ondernemers in onze gemeente, met name de winkeliers en de horeca, hebben het zwaar op dit moment. De lockdown zorgt voor grote onzekerheid en verlies van inkomen.

© Nieuw-Volendam

Ook als er morgen enkele versoepelingen worden aangekondigd, blijft het lastig. De lokale VVD wil dat de gemeente al het mogelijke doet om deze periode draaglijk te maken voor winkeliers en horeca. Alle beetjes helpen. Daarom roepen wij het college op om, in navolging van onder andere Purmerend, een markt te laten organiseren waar geïnteresseerde lokale ondernemers hun waar kunnen verkopen, zonder afspraak. Zo steunen we onze lokale ondernemers. We denken dat het mogelijk is om marktkramen gratis ter beschikking te stellen voor deze gelegenheid.
We hebben er alle vertrouwen in dat het gemeentebestuur dit spoedig mogelijk maakt als er behoefte aan is.
Dit initiatief lost zeker niet alle problemen van ondernemers op in deze lastige tijd. Maar het kan wel een bescheiden bijdrage leveren aan het lokale ondernemerschap.
Naast het laten organiseren van een lokale markt willen we kijken wat we nog meer kunnen doen om het winkeliers en horecaondernemers makkelijker te maken. Heeft u suggesties voor initiatieven en/of maatregelen waardoor we dit voor elkaar kunnen krijgen: laat het ons weten.
Emile Karregat, Wim Runderkamp, Dor├Ęthy van Raaij, Jan-Jaap Surie, Frank Zwarthoed, Elma de Koekkoek, Danny van Noorden
Foto: Nieuw-Volendam