Twintig Noord-Hollandse VVD fracties doen verzoek aan Provincie Noord-Holland

Binnenkort worden maatregelen bekendgemaakt om de stikstofuitstoot te verminderen voor de korte termijn. Dit om o.a. de bouw niet op slot te zetten. Voor de lange termijn moeten er nog meer maatregelen komen. De VVD Edam-Volendam en VVD Beemster hebben een brief gestuurd naar het College van Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland, waarin zij hun zorgen uitleggen over de maatregelen voor de lange termijn.

Na overleg met collega fracties in Noord-Holland is uit achttien gemeenten bijval gekomen. De VVD fracties van Hollands Kroon, Waterland, Stede Broec, Landsmeer, Wormerland, Zaanstad, Purmerend, Castricum, Medemblik, Langedijk, Koggenland, Opmeer, Uitgeest, Enkhuizen, Bergen, Den-Helder, Texel en Drechterland ondersteunen deze brief aan het College van GS.

Verzoek om agrariërs, bouw-, vervoer- en transportsectoren meer te betrekken

In de brief vragen zij het college van GS om de sectoren die betrokken zijn bij de stikstofproblemen van het begin af aan, in een speciaal daarvoor opgericht team, te laten meedenken over oplossingen voor de lange termijn. Dit team kan de ambtenaren adviseren, vóórdat nieuwe regels worden opgesteld. Hierdoor kan voorkomen worden dat maatregelen worden opgelegd die niet werkbaar zijn en bedrijven in de problemen komen of zelfs moeten stoppen. Ook vragen zij om het stikstofprobleem in samenhang te bekijken met andere onderwerpen, zoals het terugdringen van CO2, om dubbele of tegenstrijdige regels te voorkomen.

Breed gedragen oplossingen voor de lange termijn

De twintig VVD fracties hopen dat met de adviezen en tips van het team er werkbare en breed gedragen oplossingen worden gevonden voor alle sectoren en voor de lange termijn.