Kermis Volendam

Thema van de week is de Kermis in Volendam. Ik kan er nou eenmaal niet omheen deze week. De krant staat vol over bandjes, roddelverhalen en wat al niet meer. Maar er speelde meer deze week. Zo waren burgemeester en wethouders van Zaanstad op visite. Het was nuttig en gezellig. Naast de inhoudelijke dingen die we met elkaar bespraken, zijn we daarna samen naar de Experience in Volendam geweest.

Verder werd ik samen met wethouder Koning bijgepraat over de plannen voor de Omgevingsvisie, het tourschema, de participatie en het mobiele praathuis. Maar daarover later meer. Ook kwamen de prioriteiten en komende acties op tafel om de dienstverlening verder te verbeteren. Met name terugbellen en de begrijpelijkheid van brieven blijven een aandachtspunt. Ook wordt er nog gewerkt aan een app voor het doen van meldingen en aan een voorstel voor het bezorgen van reisdocumenten.

Toch voert de kermis deze week met afstand de boventoon. Zowat alle onderdelen van de gemeente zijn betrokken, bij de opbouw van de kermis, allerlei vergunningen, verkeersomleidingen en handhaving. Maar ondertussen werd ook de toerit naar het AMVO-terrein nog aangepast en de aansluiting vanuit de Zeestraat naar de rotonde. En niet te vergeten de inmiddels beruchte trap van het viaduct naar het Dril. Zoals al een tijd gepland stond, is de trap een paar weken geleden eigendom van de gemeente geworden en is de trap (net) voor kermis open gesteld. Zij het nog met tijdelijke leuningen. De tijdelijke trap is inmiddels weg.

Het leukste nieuws vind ik toch de première van de Dance Mix / X-Drive! Midden op het Europaplein. Deze gloednieuwe attractie is deze week (goed)gekeurd en als allereerste op onze “Beste Kermis van Nederland 2019” te zien. Ik ben heel erg nieuwsgierig wat de jeugd er van vindt. En wens iedereen veel plezier en goed weer toe!

Wim Runderkamp
Wethouder