Nieuwe energie

Het zomerreces is voorbij, alles draait weer volop. De begroting voor volgend jaar, de eerste paal voor het woonzorgcomplex is geslagen, de gemeenteraad is bijgepraat over de dijkversterking en de kansen die dat biedt, de evaluatie van het parkeerbeleid komt er aan. Ambities genoeg.

Er lagen ook wat actualiteiten te wachten. Neem het zebrapad bij de Van Baarstraat/Tulpenstraat. Omdat dit een 30 km-zone is en veel verkeersdeelnemers bij het oude zebrapad niet helemaal volgens de regels overstaken, is dat zebrapad weggelaten bij de laatste herinrichting. Maar deze week werd duidelijk dat dit kennelijk de uitzondering op de regel is. Daarom is, zeker nu de scholen weer begonnen zijn, met spoed het zebrapad weer terug aangebracht. Met speciale dank aan twee omwonenden en enkele moeders in het bijzonder.

En dan de kermis. https://www.edam-volendam.nl/…/kermis-2019-data-attracties…/
Er wordt veel gesproken over LEF en vooral over de actie van de horeca met polsbandjes die nodig zijn om te bestellen. De gemeente heeft daarom de nodige informatie op een rijtje gezet, om misverstanden te helpen verminderen: https://www.edam-volendam.nl/…/vraag-antwoord-kermis-edam-e…
Maar veel leuker is dat de kermis is uitgeroepen tot de béste kermis van Nederland! Daar mogen we heel trots op zijn!

Dan nog het Europaplein. Er zijn allerlei ideeën die nog in de pijplijn zitten. Van een aanpassing van de markt, ruimte voor terrassen, evenementen die georganiseerd worden, fysieke aanpassingen die er nog komen, waaronder bomen planten. Veel mensen oordelen gelijk en ik snap het ongeduld! Maar niet alles kan tegelijk. En het is nog niet allemaal af, dus nog even geduld.

De komende tijd wordt ook gebruikt om de prioriteiten nog even te actualiseren. Maar daarover later meer.

Wim Runderkamp
Wethouder