Onwenselijke ruziezoekerij Lijst Kras

Normaal smullen oppositiepartijen van ruzie binnen de coalitie. Lijst Kras en Volendam|80 die rollebollend over straat gaan. Het lijkt bijzonder amusant… maar de VVD vindt het helemaal niets.

Waarom ontstond de ruzie?

Lijst Kras vond het maar niets dat een bestemmingsplan - daterend uit de tijd dat het winkel- en woongebied Europaplein nog enorm zou worden uitgebreid - eind januari bij de rechter door de gemeente werd verdedigd. De ambtenaren kregen een flinke veeg uit de pan en kregen de schuld.

Lijst Kras was alleen even vergeten dat ze zelf dat bestemmingsplan hadden vastgesteld. En ze weten heel goed dat niet de ambtenaren, maar Volendam|80-wethouder Kes verantwoordelijk is voor bestemmingsplannen, dus was de kritiek een directe aanval op de wethouder van Volendam|80. En in één moeite door werd door de kritiek ook wethouder Rijkenberg van Lijst Kras zelf door de kritiek voor gek gezet.

Verantwoordelijkheid nemen of beschuldigen?

De VVD constateert helaas dat de energie niet wordt gestoken in dingen die de politiek met de inwoners heeft afgesproken. Plannen die ook voor de VVD belangrijk zijn. In plaats daarvan ziet de VVD met lede ogen dat een miljoenenverlies wordt geïncasseerd (HHNK) zonder dat het wat oplost en de grootste partij steeds (en steeds onterecht) de schuld bij anderen neergelegd.

Geef belangrijke zaken voorrang!

Er moet nog zoveel gebeuren dat wél ergens over gaat: upgrading van het al veel te lang verpauperde gebied van het Tase-terrein en de Baandervesting. Het afronden van project De Broeckgouw, aanleg 3e Ontsluitingsweg, het veiliger en gezelliger maken van het Europaplein via inspraak, plannen rondom de dijkversterking, herontwikkeling Maria Goretti en een nieuw Mauritius, etc. etc.

Wethouder Kes (Volendam|80) doet haar best en wethouder Rijkenberg (Lijst Kras) heeft ook nog veel te doen, dus hopen wij dat zij zich niet mengen in de ruzie die Lijst Kras met Volendam|80 wil maken maar hun energie kunnen steken in positievere dingen.