Parkeren loswal Haven aanpakken

De parkeersituatie op de loswal onderaan de Haven houdt de gemoederen al weer een tijdje bezig. We hebben vragen van de gemeenteraad gezien, handhaving is opgevoerd, burgemeester en wethouders willen lelijke parkeervakken schilderen en de verhalen van betrokkenen geven aan dat het probleem allesbehalve opgelost wordt. Het college wil of kan niet samen met de betrokkenen tot een werkbare oplossing komen. De VVD vindt het tijd om in te springen.

Parkeren verboden, maar kade vol

Op de loswal is parkeren verboden. Maar sommigen hebben een parkeerplaats op kenteken. Anderen hebben weer een algemene ontheffing of een vergunning. Ondertussen heeft het college wel meer dan 40 (!) vergunningen afgegeven, meer dan 10 vergunningen voor elke parkeerplaats. Met als gevolg dat er veel geparkeerd wordt door bijvoorbeeld ondernemers en toeristen die daar helemaal niet zouden moeten parkeren. De gevolgen laten zich dan ook raden. Handhaving heeft natuurlijk niet geleid tot een oplossing, maar tot een verscherping. En de goeden moeten onder de kwaden leiden.

Kade verantwoord laten gebruiken

De VVD zal het college oproepen om te zorgen dat de loswal aan de Haven gebruikt kan worden waar die voor bedoeld is. Ondernemers die hun geld verdienen op een beun of schip, moeten van de loswal gebruik kunnen maken en gelijk behandeld worden. En tot die kleine groep moet het beperkt zijn, zodat de loswal geen grote parkeerplaats meer is, waar degenen die er moeten zijn niet meer terecht kunnen.

Hopelijk steunt de gemeenteraad deze oproep (motie). Maar het zou natuurlijk veel mooier zijn als het college zich positief opstelt en deze oproep/motie ruimhartig omarmt.