Cameratoezicht op Zuideinde nog voor de kermis actief

Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad de benodigde middelen beschikbaar gesteld om het cameratoezicht op het Zuideinde snel te regelen. Bewoners van de straat kampen al een hele tijd met overlast van opgeschoten jeugd dat na het feesten op de dijk terug wandelt naar het Marinapark. Omdat beeldjes, bankjes en bloempotten op de voorstraten van de dijkbewoners in sommige gevallen worden vernield vroegen de bewoners om maatregelen.

Vandalisme en overlast aanpakken

 

Wat de VVD betreft mag dergelijk gedrag niet onbestraft blijven. Je blijft met je handen van andermans spullen af. Daarom pleiten we al lang voor cameratoezicht op het Zuideinde. Hierdoor kunnen daders effectiever opgespoord worden. Nu gebeurt het nog te vaak dat vandalisme en overlast niet kunnen worden aangepakt door gebrek aan bewijs. Bovendien heeft de aanwezigheid van camera's een preventieve werking. 

 

Nuttig instrument bij ordeproblemen

 

Burgemeester Sievers deelde de raad mee dat dit besluit voor politie en de ordediensten een nuttig instrument is om de ordeproblemen voor de bewoners op te lossen. De VVD is tevreden dat de burgemeester dit nog voor de kermis gereed wil maken.