Verenigingen geholpen met behoud oud-papierprijs

De VVD hecht veel waarde aan lokale voorzieningen en het lokale verenigingsleven. Als gevolg van de gemeentelijke fusie worden de prijzen voor het inzamelen van oud-papier gelijkgetrokken.

Eén tarief inzamelen oud-papier

In het voorstel zouden twee verschillende tarieven worden ingevoerd, voor actief en passief inzamelen. Hiervan zouden meerdere verenigingen het slachtoffer worden, omdat bijvoorbeeld de Edamse Voetbal Club (EVC), en vrouwenkoor DZKO uit Oosthuizen en de Voetbalvereniging Oosthuizen het oud-papier (deels) passief inzamelen.

Dorèthy van Raaij van de VVD deed een dringend verzoek op het college om dit tarief voor iedere vereniging gelijk te trekken en geen verschil te maken in de wijze van inzamelen. Dat is eerlijker en beter voor de verenigingen. Haar verzoek werd al snel omarmt door GroenLinks en ZB en uiteindelijk door alle partijen ondersteund.

Snelle uitwerking door college

Wim Runderkamp, VVD-wethouder, heeft toegezegd dat het college dit gaat verwerken. Wij zijn blij dat de voorzieningen en verenigingen er daardoor niet slechter en soms zelfs beter van worden.