In memoriam: Johannes van der Wal

Op donderdag 20 juli 2017 is onze voorzitter van het lokale netwerk Edam-Volendam-Beemster Johannes van der Wal op 50-jarige leeftijd zeer plotseling overleden aan een zware hartinfarct. Voor ons kwam dit bericht als een donderslag bij heldere hemel: Johannes was vanaf het begin de actieve en stille kracht achter de recente totstandkoming van het lokale netwerk VVD Edam-Volendam-Beemster.

Bij de lokale VVD-afdeling Beemster is hij in 2006 begonnen als commissielid en als bestuurder doorgegroeid naar het voorzitterschap. Niet alleen op politiek vlak was Johannes actief. Ook voor organisaties als onder andere BEVOK, de Beemster Ondernemer en de VOWA spande hij zich in en besteedde hij zijn vrije tijd aan het "Beemsterse". Geboren in Leeuwarden, maar geheel omgevormd tot een zeer betrokken en hardwerkende Beemsterling.

 

Johannes heeft met een tomeloze inzet op maatschappelijk gebied zijn sporen dik verdiend. Alles wat hij deed was met passie, inhoud en argumenten en hij voelde zich nergens te goed voor. Johannes kon mensen enthousiasmeren en een stapje harder laten lopen door ze uit te dagen.

 

Rust zacht lieve Johannes - we zullen je missen ... 

Het bestuur, de leden en de fractie van VVD Edam-Volendam-Beemster wensen Gea, Ylse en Jildou de kracht om dit zware verlies te dragen en trots te zijn op hun Johannes.